Home » Mass Media

Mass Media

CAUTA ÎN Mass Media

Cuvânt cheie

Zona de interes

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.

PNL şi PSD au început jocurile de culise pentru majoritatea din toamnă

23/06/2016 08:20, Adevărul

Rezultatele de la alegerile locale arată că în toamnă, la parlamentare, vom avea aceleaşi două mari partide – PSD şi PNL – care vor scoate scoruri sensibil egale – peste 30% –, deci nu vor putea să guverneze singure. Tocmai de aceea, atât liberalii, cât şi social-democraţii tatonează terenul pentru formarea unei majorităţi care să-i ducă la Putere. „Guvernarea nu pe simboluri se obţine, ci pe mandate. Guvernele se pun în funcţie de cine are majoritatea“, a spus Alina Gorghiu.

PNL si UNPR ar putea fuziona

22/06/2016 08:37, Adevărul

UNPR ar putea să anunţe, miercuri, declanşarea unui proces de fuziune cu PNL, în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă, progresiştii negociind 18 locuri eligibile pe listele comune. Potrivit unor surse politice, liberalii ar urma să cedeze 18 locuri eligibile pe lista de la alegerile parlamentare, din toamnă, unor actuali membri ai UNPR. Liberalii pun şi condiţii progresiştilor: toţi candidaţii propuşi de UNPR să respecte criteriile de integritate ale PNL, în special cele privind dosarele în justiţie.

Cum încearcă PNL să câștige alegerile parlamentare

17/06/2016 08:00, România Liberă

Învinși de PSD la alegerile locale, liberalii caută soluții pentru a obține un scor mai bun la alegerile pentru Legislativ. Planurile PNL vizează atragerea de miniștri din Guvernul Cioloș, aducerea de oameni din afara partidului și alianțe cu alte partide, mai puțin PSD. Scorul politic obținut de PNL la alegerile locale - 31,93% la consiliile județene, față de 37,58% cât a luat PSD - dă libe­ralilor șanse reduse să formeze viitorul guvern. În aceste condiții, conducerea PNL a demarat o serie de acțiuni în încercarea de a relansa partidul.

Liberalii ii propun avocatului Gheorghe Piperea sa preia conducerea PNL Bucuresti

16/06/2016 08:24, Revista 22

PNL i-a propus avocatului Gheorghe Piperea sa preia conducerea filialei Bucuresti a partidului, conform unei postari pe Facebook a deputatului. Piperea, unul dintre autorii legii darii in plata, a anuntat ca nu a acceptat inca oferta partidului si se gandeste ce decizie sa ia. Printre variantele luate in calcul pentru ocuparea acestei functii s-au mai numarat Teodor Atanasiu, Adriana Saftoiu si Cristian Busoi.

Cum a fost transpus în realitate blatul dintre PSD şi PNL

14/06/2016 13:16, Adevărul

Rezultatele alegerilor locale arată că doar trei partide au contat la acest scrutin: PSD, PNL şi UDMR. Exact formaţiunile care, anul trecut, croiau o Lege a alegerilor locale strict după propriul interes. „A fost o înţelegere dintre două partide mari, de a nu da şansă electoratului la schimbare şi de a-şi păstra primarii şi unii, şi alţii“, a spus fostul lider PNL, Crin Antonescu, pus să caraterizeze alegerile locale din urmă cu o săptămână.

Iohannis i-a cerut lui MRU demisia prin sms

13/06/2016 08:55, Evenimentul Zilei

Relațiile dintre Klaus Iohannis și Mihai Răzvan Ungureanu, odinioară foarte apropiați, s-au răcit brusc după ce, potrivit relatărilor presei, MRU s-ar fi lăudat, într-un mediu informal, că, în 2019, va deveni președintele României. Suspiciunile lui Iohannis că este „săpat” de fostul său consilier s-au înmulțit în momentul în care trustul de presă, patronat de omul de afaceri Cristian Burci, apropiat de SIE, a lansat o serie de atacuri la adresa Președinției. Cel mai notoriu dintre ele este fotografia cu Dan Mihalache, fostul șef al Cancelariei Prezidențiale, moțăind în timpul unei reuniuni oficiale în Serbia.

Cum vrea PSD să își rotunjească victoria

08/06/2016 07:56, România Liberă

Social-democrații vor să câștige, prin negocieri, și cât mai multe posturi de președinți de consilii județene. Potrivit legii electorale, aceștia sunt aleși de consilierii județeni și nu direct de către electorat, așa cum s-a întâmplat în 2012. PSD ar putea obține 27 de șefi de consilii județene.

Divorț în stil italian între Klaus Iohannis și directorul SIE

08/06/2016 07:53, Evenimentul Zilei

Dan Tapalgă a publicat pe Hotnews un articol în care sub titlul "Relații tensionate între președintele Klaus Iohannis și șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu" susținea că la nivelul cel mai înalt al statului există o tensiune majoră, care s-ar fi manifestat extrem de acut în ultima vreme, prin reproșurile pe care șeful statului i le-a adresat directorului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Potrivit surselor EvZ, conflictul este mult mai amplu decât îl descrie Dan Tapalgă, putându-se vorbi de un război rece între cele două instituții. Un război însă ciudat, întrucât Klaus Iohannis în calitate de șef al statului și comandant suprem al forțelor armate are autoritate deplină asupra SIE, instituție militarizată.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.