Home » Comentarii

Comentarii

CAUTA ÎN Comentarii

Cuvânt cheie

Zona de interes

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.

În apărarea lui Teodor Paleologu

16/06/2016 08:15, Stelian Tănase

PNL a făcut un scor dezastruos la București in alegerile locale. Vinovați sunt exclusiv cei cițiva lideri ai partidului care contează. Cei care trag sfori, care i-au livrat partidul lui Iohannis. Cei care au luat hotărîri prostești. Vinovat nu e Teodor Paleologu. Multă lume liberală a fost /este de acord cu criticile lui Paleologu. Cea mai bună dovadă este că a preferat să nu se prezinte la urne sau au votat cu Nicușor Dan. Asta a fost o critică fff serioasă in termeni reali, nu vorbe. Nu am văzut nicio autocritică venită din parte lui Gorghiu, Athanasiu, Blaga, Petrache, Bușoi, sau Voicu. De demisii nu mai vorbesc.

Mai este Dragnea şeful PSD!?

14/06/2016 09:12, Stelian Tănase

Mai este Liviu Dragnea șeful PSD!? Vedem azi. E greu să gestionezi o infringere electorală dar și o victorie. Ciștigarea alegerilor locale a creat imediat mari probleme la vîrful PSD. Pe scurt, Victor Ponta vrea postul liber de la Camera Deputaților. Acum că Zgonea a fost dat de-a berbeleacul pe scările Palatului Parlamentului, locul e vacant. Ar fi trebuit indeplinită o procedură înăuntrul PSD, o ședinta de CEx pentru a discuta candidaturile. Ponta nu a mai avut răbdare și a făcut declarații presei -a zis că vrea! Firește, a preluat bucuroasă. Ăsta este jocul. Sunt personaje care și dacă strănută sunt citate.

Stimate domnule Prim-Ministru/ Dragă Dacian

13/06/2016 23:49, Alina Mungiu-Pippidi

La ora la care scriu aceste rânduri, rezultatele finale ale alegerilor locale 2016, prezentate oficial de BEC pe site-ul său, arată că buletinele de vot nu ies la socoteală. Asta după câteva zile în care totalurile în Excel ale buletinelor de vot primite la secţii nu erau egale cu suma voturilor valabil exprimate de cetăţeni, a voturilor anulate şi a buletinelor de vot declarate ca fiind nefolosite la alegeri, cu rezultatul unei diferenţe enorme (un sfert de milion de voturi), dintre care multe în Sectorul 1 al Capitalei.

PSD dormi liniștit! Nicușor Dan lucrează pentru tine!

13/06/2016 08:45, Ion Cristoiu

Dacă vor se va întîmpla așa cum cer organizatorii – USB și susținătorii săi, sîmbătă, 11 iunie 2016 România postdecembristă va avea o dublă premieră. Pentru prima dată după decembrie 1989 rezultatul alegerilor va fi contestat în Stradă. După decembrie 1989, au fost învinși și învingători. Ca de obicei, învingătorii și-au trîmbițat victoria, iar învinșii si-au justificat înfrîngerea. Printre justificări s-a numărat în stil românesc și acuzația de fraudare a alegerilor de către partidul de la Putere, cel care, prin intermediul Guvernului, a răspuns de buna organizare a unor alegeri libere și corecte.

O campanie cu prea multe sondaje şi cu prea puţine sondaje

08/06/2016 07:55, Mircea Kivu, România Liberă

Până în ultima săptămână de campanie pentru Primăria Bucureştiului a existat un singur sondaj publicat cumsecade – adică asumat de o agenţie de cercetare cunoscută, însoţit de datele tehnice necesare pentru a înţelege metodologia utilizată. E vorba despre sondajul realizat de TNS, la comanda USB, şi publicat în 20 mai, unde Firea era urmată la distanţă considerabilă de Nicuşor Dan şi, mult în urma acestuia, de Predoiu şi Turcescu.

Cine va fi prim ministru

07/06/2016 14:11, Stelian Tănase

Ion Iliescu a iesit in prim plan cu declarații după incheierea alegerilor. E obișnuit din alte timpuri să fie cel care trage concluziile. A răspuns citorva intrebari dar pe noi aici interesează aici numai o chestiune – pe cine vede Ion Iliescu primministru după alegerile parlamentare. Raspuns- un personaj de la PSD, anume Liviu Dragnea. Ion Iliescu este un suporter de lungă durată al lui Dragnea. L-a susținut și în lupta pentru șefia PSD. Dar desemnarea lui Dragnea ca premier nu e lipsită de obstacole.

Criza PNL. Cine naiba suntem noi?

07/06/2016 12:39, Ovidiu Raeţchi

Mai întâi, câteva observaţii metodologice privind rezultatul alegerilor locale pentru PNL. Putem alege să privim partea goală (Bucureşti, Constanţa, Craiova) sau partea plină a paharului (Cluj, Oradea). În funcţie de asta, vom vorbi despre „o înfrângere majoră”, o „catastrofă” sau „un scor rezonabil, dar sub aşteptări”. Cred că e mult mai responsabil pentru PNL să alegem prima variantă. Implicaţiile de trend şi de prestigiu ale Bucureştiului sunt covârşitoare. E o înfrângere devastatoare. În urmă cu 24 de ore nimeni nu îşi imagina un Bucureşti 100% roşu.

Asumarea raspunderii. Si nota de plata

06/06/2016 10:53, Sorin Roşca Stănescu

PSD castiga, la votul politic pe tara, cu aproape zece procente mai mult decat PNL. Iar in Bucuresti, victoria sa este zdrobitoare. Dreapta a suferit, fara doar si poate, o infrangere. Iar infrangerea trebuie asumata. Nu numai in Bucuresti, ci si la nivel national. Ce inseamna, in definitiv, nota de plata?
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.