Home » Carte

Carte

CAUTA ÎN Carte

Cuvânt cheie

"Dinamica activității de lobby în România"

16/12/2014 22:46

Prima carte din România care abordează dinamica şi specificul activităţii de lobby a fost lansată săptămâna aceasta. Sub semnătura lui Ionuţ Tănase, volumul "Dinamica activității de lobby în România" prezintă într-o manieră deopotrivă ştiinţifică şi pragmatică evoluţia şi perspectivele de dezvoltare în activitatea de reprezentare a intereselor. Autorul este specialist în lobby şi comunicare politică și doctor în ştiinţele comunicării.

"Bătălia pentru NATO. Raport personal"

01/06/2014 20:52, Agerpres

Volumul "Bătălia pentru NATO. Raport personal" de Ioan Mircea Paşcu, o istorie a României la cea mai puternică alianţă militară, a fost relansată vineri, la Editura RAO, la Salonul Internaţional de Carte "Bookfest".

"Ipostaze ale ideologiei în teoria politică"

10/04/2014 22:28, Agerpres

Politologul Daniel Şandru, unul dintre cei mai tineri profesori universitari din ţară, şi-a lansat cea mai recentă apariţie editorială, intitulată "Ipostaze ale ideologiei în teoria politică", volum tipărit la Editura Polirom din Iaşi şi care aduce în discuţie subiecte privind mitul politic în context ideologic, totalitarismul ca ideologie anti-politică, populismul ca ideologie antiprocedurală.

"Competiţia politică în România"

19/01/2014 20:56, Agerpres

Volumul "Competiţia politică în România", coordonat de Adrian Miroiu şi Şerban Cerkez, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia "Opus. Ştiinţe politice".

"Cartea preşedinţilor"

02/06/2013 11:46, Agerpres

Volumul "Cartea preşedinţilor", de Vladimir Tismăneanu şi Cristian Pătrăşconiu, a fost lansat, pe 1 iunie, la standul Editurii Humanitas din cadrul Bookfest. Cartea se constituie într-un dialog despre preşedinţii postdecembrişti ai ţării - Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, despre preşedinţii interimari Nicolae Văcăroiu şi Crin Antonescu, ca şi despre Gheorghiu-Dej, preşedinte al Consiliului de Stat, şi Nicolae Ceauşescu, preşedintele RSR.

"Statul sunt eu": O istorie analitică a crizei politice din iulie-august 2012"

09/05/2013 22:24, Agerpres

Institutul Social Democrat Ovidiu Şincai a lansat pe 9 mai, la Biblioteca Naţională a României, volumul "Statul sunt eu: O istorie analitică a crizei politice din iulie-august 2012", perioadă care a culminat cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

"Știința politică autentică"

11/04/2013 09:53

Editura "Baroque Books & Arts" a publicat volumul "Ştiinţa politică autentică", scris de Pierre Manent şi tradus de Cristian Preda. Cartea are 264 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 40 de lei.

"Politica externă românească. Însemnări"

10/12/2012 12:58

Editura Niculescu a publicat volumul "Politica externă românească. Însemnări", scris de dr. Ştefan Năstăsescu. Cartea are 256 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei.

"Drept electoral"

07/11/2012 17:07

Editura C.H. Beck a publicat volumul "Drept electoral", scris de profesroul Gheorhe Iancu. Cartea are 328 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 60 de lei.

"Politica între proporţionalism şi majoritarism"

16/07/2012 14:20

Editura Institutul European a publicat volumul "Politica între proporţionalism şi majoritarism", scris de Alexandru Radu. Volumul face parte din colecţia "Academica", are 372 de pagini şi costă 65 de lei.
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.