Home » Alegeri

Alegeri

CAUTA ÎN Alegeri

Cuvânt cheie

Zona de interes

Deputatul Mircia Muntean (PSRO) a câştigat Primăria Deva

06/06/2016 23:06, Agerpres

Deputatul Mircia Muntean (PSRO) a câştigat funcţia de primar al municipiului Deva la alegerile locale, el reuşind să obţină 36,2% din voturile electoratului, potrivit datelor finale transmise de către Biroul Electoral de Circumscripţie Deva.

PSD a câştigat Primăria şi Consiliul Local Galaţi

06/06/2016 23:06, Agerpres

Candidatul PSD la Primăria Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a obţinut cu 1.105 voturi mai multe decât contracandidatul său, candidatul PNL Nicuşor Ciumacenco, potrivit rezultatelor finale provizorii, centralizate de Biroul Electoral Municipal (BEM) Galaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEM Galaţi, Cristian Gâscă.

PSD are cele mai multe mandate de consilier local la Ploieşti, dar primăria a fost câştigată de candidatul PNL

06/06/2016 23:06, Agerpres

PSD va avea cele mai multe mandate de consilier local în Consiliul Local Ploieşti, în condiţiile în care funcţia de primar a fost câştigată de candidatul PNL, Adrian Dobre, cu o diferenţă de peste 4.000 de voturi faţă de candidatul PSD Cristian Ganea.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a obținut al şaselea mandat consecutiv, cu 58,94%

06/06/2016 23:05, Agerpres

Primarul municipiului Alba Iulia, liberalul Mircea Hava, a câştigat cel de-al şaselea mandat consecutiv de edil cu un procent de 58,94% din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor finale date publicităţii luni de către Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal Alba Iulia.

Constantin Hogea rămâne primar al municipiului Tulcea

06/06/2016 23:05, Agerpres

Candidatul independent Constantin Hogea a obţinut Primăria municipiului Tulcea, după trei mandate de primar câştigate ca reprezentant al organizaţiei judeţene a PNL, potrivit rezultatelor furnizate de preşedinta Biroului Electoral Municipal, judecător Carmen Andrei.

Nicolae Robu (PNL) câştigă un nou mandat de primar al Timișoarei, cu aproape 53%

06/06/2016 23:05, Agerpres

Primarul în exerciţiu al Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), a câştigat cel de-al doilea mandat cu 52,9% din voturile valabil exprimate ale electorilor prezenţi duminică la urne, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Municipal Timişoara.

Independentul Dorin Florea a câştigat al cincilea mandat la Primăria Târgu Mureş cu 42,95%

06/06/2016 23:04, Agerpres

Candidatul independent Dorin Florea a câştigat al cincilea mandat la Primăria Târgu Mureş cu 42,95%, devansându-l pe principalul său contracandidat, Soos Zoltan, care a obţinut 40,24%, arată centralizarea finală făcută de Biroul Electoral Municipal.

Lia Olguţa Vasilescu a câştigat funcţia de primar al Craiovei cu 58.478 de voturi

06/06/2016 23:04, Agerpres

Candidatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a câştigat funcţia primar al Craiovei cu un număr de 58.478 de sufragii din voturile valabil exprimate, iar candidatul PNL, Pavel Badea, s-a clasat pe locul al doilea cu 12.649 de voturi, potrivit rezultatelor finale ale biroului electoral de circumscripţie.

Decebal Făgădău (PSD) va conduce municipiul Constanţa, dar PNL a câştigat cele mai multe primării din judeţ

06/06/2016 23:04, Agerpres

Primăria Constanţa va fi condusă de Decebal Făgădău (Partidul Social Democrat) care a obţinut 42,095% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale transmise luni de BEJ.

Mircia Gutău redevine primar al municipiului Râmnicu Vâlcea

06/06/2016 23:03, Agerpres

Mircia Gutău (PER) este primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind votat, potrivit cifrelor oficiale ale Biroului Electoral Municipal (BENM), de către 16.724 de alegători, locul 2 revenind PSD, 3 - ALDE şi 4 - PNL.
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.